Infrastructuur

Gemeenteschool Oostduinkerke Infrastructuur

 

Kleuterafdeling

Onze kleuters kunnen zich uitleven in grote moderne nieuwbouwklassen waar ze volop kunnen bewegen. Elke klas is ingericht met meerdere hoeken die beschikken over een rijk aanbod van hedendaagse leermiddelen dat jaarlijks aangevuld wordt. Hier worden de eerste stapjes in de digitale wereld gezet door het gebruik van een smartboard en iPads. De snoezelruimte biedt de kleuters veel kansen om op ontdekking te gaan. De kleuterzaal wordt ingezet voor ontspanning, toneelmomentjes, expressie, muziek en dans. Elke klas beschikt over een eigen aangepaste toilet- en opbergruimte. Buiten kunnen de kleuters zich uitleven op het klimrek, de speelheuvel, het evenwichtsparcours en op de dakspeelplaats. Elke klas heeft zijn eigen terras.

Lagere afdeling

In het startblok bevinden zich de klassen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar rond een gemeenschappelijke binnenruimte. Dit bevordert de samenwerking in de onderbouw. Alle klassen beschikken over grote schuiframen die ons de kans geven om naar buiten te trekken voor een tussendoortje of een bewegingsactiviteit. Klassen van het 4de en het 5de leerjaar beschikken over een voorklas en het 6de leerjaar over een erker waar individueel of in groep kan gewerkt worden. Alle klassen beschikken over een digitaal bord en iPads worden geïntegreerd in de klaswerking wat heel veel mogelijkheden geeft naar ervaringsgericht leren. In de grote computerklas staan voldoende laptops waar elk kind op eigen niveau kan oefenen. . De pauzes geven elk kind de mogelijkheid om zich te ontspannen op zijn manier. Op de ruime speelplaats is er een aanbod van sportmogelijkheden (voetbal, netbal, tafeltennis, schaken, enz.) en een speelgoedkast waar de kinderen spelmateriaal kunnen ontlenen.

Ravotten kan volop in onze avontuurlijke weide, de wilgenhut en het klimparcours. We genieten van fauna en flora door het kweken van kippen en onderhouden van schooltuintjes.

Om de veiligheid van de kinderen te verhogen, worden deuren en hekkens gesloten tijdens de schooluren. We zetten in op een verkeersveilig beleid. We stimuleren het gebruik van hesjes en fietshelmen, een agent regelt het verkeer en we participeren in het Octopusplan van de gemeente Koksijde. De infrastructuur voldoet aan de vereisten (toegang, sanitair, inrichting) voor rolstoelgebruikers.

Share
More in this category: Zorgzaam onderwijs »
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…